Kat laten wennen aan kattenluik

Wennen aan het kattenluik

Kat laten wennen aan kattenluik omdat te doen zijn er een aantal manieren hieronder volgen er een paar, ondanks deze tips kan het ook zo wezen dat uw kat het gelijk begrijpt en u de tips niet nodig heb.

Sommige katten niet naar buiten.

Sommige katten vinden het helemaal niet erg dat ze niet naar buiten kunnen, toch blijkt dat de meeste katten wel naar buiten willen, en als ze dan eenmaal de smaak te pakken hebben is het moeilijk om ze binnen te houden. Het ook goed voor de sociale ontwikkeling van de kat, Buiten hebben katten contact met andere katten, waardoor zij hun instinctief gedrag verder kunnen ontwikkelen. Ook hebben ze buiten alle ruimte om te klimmen, rennen en te spelen. Om niet heel de dag als portier te spelen voor je kat wanneer hij naar buiten of weer naar binnen wil, kun je een kattenluik plaatsen.

Deurtje open houden.

Als het luikje geplaatst is in een deur of muur kunt u het deurtje open houden om uw kat er doorheen te laten doe dat wel zonder dwang prop niet uw kat door het deurtje heen het moet een leuke ervaring zijn, u kunt ook het deurtje vastplakken met een stukje tape en zo kan uw kat zelf zijn gang gaan en zal hij voorzichtig door het luikje kunnen stappen.

 

Kat er door heen lokken.     Kat laten wennen aan kattenluik

Als het deurtje openstaat ( met tape vastgeplakt) kunt u uw kat er door heen lokken met een lekker snoepje of met een speeltje dat u voor het open deurtje heen en weer beweegt als u dat een paar keer gedaan heb kunt u het deurtje langzaam op de rug van de kat laten zakken om er zo aan te wennen dat er wat druk op zijn rug komt als hij door het luikje heenloopt.

 

Associëren met iets leuks

De kat moet het doorheen lopen associëren met iets leuks dat kan naar buiten zijn, zijn vrijheid en dat kan naar binnen zijn lekkere eten of de warmte zijn, als uw kat eenmaal door het deurtje is gelopen kunt u zien dat hij het door heeft en kan hij altijd zelf nar buiten en naar binnen.

Mijn kat vind het luikje eng

Er zijn altijd katten die het luikje eng blijven vinden, bij zulke katten kun je beter afwachten. Je kan het luikje eventueel luik  met je hand open en dicht doen of een tijdje open laten staan, totdat je kat zich er prettig bij voelt om naar buiten te gaan. Als de kat eenmaal één keer via het luik naar buiten gaat zul je zien dat het vanaf dat moment een stuk makkelijker gaat. En als je kat buiten zit en hij wil niet meer naar binnen? is het verstandig om even niets doen. normaal gesproken komt de kat vanzelf naar binnen.Geduld is de goudenregel om het door het luikje lopen van uw kat te leren.

Kat laten wennen aan kattenluik.

“iedere kat kan het leren” sommige hebben het snel door bij andere moet u geduld hebben

2 gedachten over “Kat laten wennen aan kattenluik”

  1. Pingback: KATTENLUIK MET MAGNEET-----tips ----voordelig bestellen

  2. Pingback: KATTENLUIK MET MAGNEET-----tips ----voordelig bestellen

Reacties zijn gesloten.