Kattenluik met chip

Kattenluik met chip voor uw kat.

Kattenluik met chip wil eigenlijk zeggen dat uw kat gechipt is en het kattenluikje herkent uw kat aan de chip het deurtje kaKattenluik met chipn geopend worden vreemde katten kunnen niet naar binnen omdat de chip van die katten niet herkend word, het voordeel van een chipluikje is dat je kat geen speciaal halsbandje met een magneetje meer om hoeft te hebben, heb je meer katten, dan kun je het luikje programmeren op meerdere chips. Het chipluikje  werkt op elektra of batterijen

Kattenluik werkt met microchips

De meeste kattenluikjes werken met de gangbare  9- , 10- en 15-cijferige microchips die voor de identificatie van uw kat gebruikt worden. In een klein aantal gevallen kan het echter gebeuren dat het kattenluik niet goed werkt als gevolg van de plaats waar de microchip bij uw huisdier is geplaatst.

Monteren kattenluikpetsafe-petporte-smartflap-microchip-kattenluik-2

Het monteren van het kattenluik met chip is hetzelfde als de gewone luiken u moet alleen rekening houden met het feit dat er bij deze stroom komt kijken dus of hij gaat op batterijen of er moet een stopcontact in de buurt zijn of die moet gemaakt worden.

Kattenluik op batterijen is snel leeg?

De batterijen in de luikjes gaan een redelijke tijd mee het probleem is alleen dat als de batterij leeg is de kat niet naar binnen kan, op de meeste chip gestuurde luiken zit een lampje met bijna leeg functie van de batterij dus als die gaan branden kunt u al de batterijen vervangen.

Wat is een chip?

Een chip voor de kat is een klein buisje van ongeveer 14 millimeter groot. In het buisje zit een klein stukje micro elektronica en een microchip, die het unieke registratienummer bevat. De chip wordt met een naald onder de huid tussen de schouderbladen van de kat of aan de linkerzijde van de hals ingebracht. Je kan hem daarna niet meer zien zitten. Wanneer een afleesapparaat (chipreader) in chip_centde buurt van de chip gehouden wordt, gaat in de spoel een kleine inductiestroom lopen waardoor de chip een signaal uitzendt. Het afleesapparaat vangt dit op en kan het een nummer aflezen. Zonder afleesapparaat doet de chip niks: er zit geen batterij of andere energiebron in.

Registreren is belangrijk

Als de kat een chip gekregen heeft is het wel belangrijk om uw gegevens te laten registreren, als de kat gevonden word en de chip word uitgelezen moet er wel met het unieke nummer een adres zijn te achterhalen, en vergeet niet bij een verhuizing de gegevens aan te laten passen.

Mijn kat heeft geen chip ?

Er zijn verschillende merken kattenluiken met microchip te koop met een chip vergrendeling tevens kunnen er bij een aantal merken aparte penningen bij gekocht worden die u kunt gebruiken voor eventueel katten zonder chip, dit kunt u ook combineren dus meerdere katten kunnen gebruik maken van het chip gestuurde luikje.

2 Comments
  1. zo kan je een eenvoudig luikje kopen wat met een schuifplaatje af te sluiten is of een heel luxe kattenluik met chip gestuurd luikje waarbij uw kat herkent word aan zijn

  2. Cor november 13, 2016 at 10:48

    Wij hebben het nieuwe kattenluik net ontvangen, via deze site snel het goede luik gevonden nog bedankt hiervoor Wij hebben de PetPorte gekocht, de vreemde katten komen nu gelukkig niet meer binnen in ons huis en onze kat plast niet meer binnen. Zeer tevreden over dit kattenluik

Leave a reply