Kattenluik met chip

Kattenluik met chip voor uw kat.

Kattenluik met chip wil eigenlijk zeggen dat er een sensor in het kattenluikje gemaakt is, als uw kat gechipt is en het kattenluikje herkent uw kat aan de chip kan het deurtje geopend worden en kan uw kat naar binnen of naar buiten.

Vreemde katten kunnen niet naar binnen het deurtje blijft dicht omdat de chip van die katten niet herkend word door het kattenluik met chip, het voordeel van een kattendeurtje met chip is dat je kat geen speciaal halsbandje met een magneetje of tag meer om hoeft te hebben om het deurtje te openen heb je meer katten, dan kun je het luikje bij de meeste merken programmeren op meerdere chips. De kattenluikjes werken op elektra of batterijen

Kattenluik werkt met microchips

De meeste kattenluikjes werken met de gangbare  9- , 10- en 15-cijferige microchips die voor de identificatie van uw kat gebruikt worden. In een klein aantal gevallen kan het echter gebeuren dat het kattenluik niet goed werkt als gevolg van de plaats waar de microchip bij uw huisdier is geplaatst.

Monteren kattenluikpetsafe-petporte-smartflap-microchip-kattenluik-2

Het monteren van het kattenluik met chip is hetzelfde als de gewone luiken u moet alleen rekening houden met het feit dat er bij deze stroom komt kijken dus of hij gaat op batterijen of er moet een stopcontact in de buurt zijn of die moet gemaakt worden. Let wel op dat het kattenluik goed is voor de plaats waar u hem wil hebben dus of hij in glas, muur of een deur moet komen.

Gereedschap nodig voor kattendeur met chip.

Ook als jezelf het kattenluik wil plaatsen heb je het volgende gereedschap nodig decoupeerzaag, schroevendraaier, boormachine, potlood, duimstok en schuurpapier. Om te beginnen meet je de buikhoogte van je kat op, plaats het papieren sjabloon op de plaats waar het kattenluik moet komen. Boor daarna de gaten op de aangegeven punten vanaf de sjabloon en zaag de opening voor het kattenluikje uit.

Kattenluik met chip op batterijen is snel leeg?

De batterijen in de luikjes gaan een redelijke tijd mee het probleem is alleen dat als de batterij leeg is de kat niet meer naar binnen of naar buiten kan, op de meeste chip gestuurde luiken zit een lampje met bijna leeg functie van de batterij dus als die gaan branden kunt u al de batterijen vervangen voordat ze helemaal leeg zijn.

Beste kattenluik met chip

Er zijn een aantal merken die een kattenluik met chip aanbieden toch zijn er twee die erboven uit schieten wat betreft kwaliteit en gebruiksgemak dat zijn Sureflap en Petsafe kattenluiken met chip.

Wat is een chip?

chip_cent

Een chip voor de kat is een klein buisje van ongeveer 14 millimeter groot. In het buisje zit een klein stukje micro elektronica en een microchip, die het unieke registratienummer bevat. De chip wordt met een naald onder de huid tussen de schouderbladen van de kat of aan de linkerzijde van de hals ingebracht. Je kan hem daarna niet meer zien zitten. Zeker wanneer een afleesapparaat (chipreader) in de buurt van de chip gehouden wordt, gaat in de spoel een kleine inductiestroom lopen waardoor de chip een signaal uitzendt. Het afleesapparaat vangt dit op en kan het een nummer aflezen. Zonder afleesapparaat doet de chip niks: er zit geen batterij of andere energiebron in.

Registreren is belangrijk

Ook als de kat een chip gekregen heeft is het wel belangrijk om uw gegevens te laten registreren, als de kat gevonden word en de chip word uitgelezen moet er wel met het unieke nummer een adres zijn te achterhalen, en vergeet niet bij een verhuizing de gegevens aan te laten passen.

Mijn kat heeft geen chip ?

Er zijn verschillende merken kattenluiken met microchip te koop met een chip vergrendeling tevens kunnen er bij een aantal merken aparte penningen bij gekocht worden die u kunt gebruiken voor eventueel katten zonder chip, dit kunt u ook combineren dus meerdere katten kunnen gebruik maken van het chip gestuurde luikje.

Er zijn tegenwoordig ook kattenluikjes met een app te koop daarmee kan je dan van een afstand het luikje regelen.

2 gedachten over “Kattenluik met chip”

  1. Pingback: Kat naar buiten laten-----kan dat wel?-----hoe doe je dat?

  2. Wij hebben het nieuwe kattenluik net ontvangen, via deze site snel het goede luik gevonden nog bedankt hiervoor Wij hebben de PetPorte gekocht, de vreemde katten komen nu gelukkig niet meer binnen in ons huis en onze kat plast niet meer binnen. Zeer tevreden over dit kattenluik

Laat een reactie achter