Kattenluik met magneet

Kattenluik met magneet

Kattenluik met magneet werkt met een magneetje wat aan de halsband van de kat hangt op het moment dat de kat zijn hoofd bij het luikje doet gaat het slotje open en kan de kat door het luikje naar binnen of naar buiten.

Kattenluik met magneet

Kattenluik met magneet makkelijke oplossing.

Het is een eenvoudige oplossing om andere katten en of andere dieren  buiten te houden het deurtje gaat namelijk niet open bij vreemde dieren, tenzij de buren hetzelfde luikje hebben met een kat die het zelfde magneetje heeft maar ja dat komt maar zelden voor.

magneet-testtest zelf eerst de werking van de magneet en kijk of het deurtje open gaat

Wennen aan luikje.

U moet misschien uw kat laten wennen aan het kattenluik of u moet uw kat leren om door het luikje te gaan.

Halsbandmagneet.

Om de hals van je kat doe je een bandje waaraan een halsbandmagneet bevestigd word ( vaak een klein balletje of plaatje ) op het moment dat je kat zijn hoofd een stukje in het kattendeurtje steekt gaat het luikje open en kan je eigen kat naar binnen of naar buiten.

Nadeel kattenluik met magneet

Op zich is dit wel een goed systeem zeker als je kat niet gechipt is, er is ook wel een klein nadeel want als je kat zijn halsband verliest kan hij niet meer naar binnen dat komt weliswaar niet veel voor maar toch het vermelden hier waard, daarom is het beter als je kat een chip heeft om een kattenluik met chip te kopen, die zijn weliswaar duurder maar voor je kat en jezelf meer betrouwbaarder.