Kattenluik monteren

Kattenluik monteren

Kattenluik monteren? dat is zelf goed te doen U heb een kattenluik gekocht en gaat dat zelf plaatsen? als u het juiste gereedschap heb moet dat lukken Lees voor het plaatsen goed de beschrijving bij uw kattenluik. Elk merk en elk luik heeft vaak een andere maat, hieronder word stapsgewijs aangeven hoe het kattendeurtje geplaatst kan worden.

gereedschap

Benodigdheden
Potlood, duimstok, boormachine, decoupeerzaag, schroevendraaier,schuurpapier, veiligheidsbril en de gebruiksaanwijzing van het kattenluikje

Kattenluik monteren

Meet de kat
Niet elke kat is even groot. Om gemakkelijk naar buiten en binnen te kunnen gaan, stel je de hoogte van het kattenluikje af op de maat van je kat. De gemiddelde hoogte van het kattenluik is 15 cm van de vloer.

Plaats van het kattenluikje

De meeste mensen kiezen ervoor om het kattenluikje in het midden van de deur te monteren. Zet in dat geval een merkteken op het midden van de deur en meet de plaats uit

Plaats markeren

stap3

Bepaal de plaats van het kattenluikje door het uit te meten of maak gebruik van de sjabloon die bij het deurtje geleverd is er

Boor de gaten

a_step4

Boor een gat in elke hoek van het sjabloon of de afgetekende punten. De positie van deze gaten geven het contour aan van het vierkant van het kattenluik. Trek de horizontale en verticale lijnen direct op de deur.

a_step5

Opening zagen
Voordat je gaat zagen, controleer je eerst of de deur gesloten is. Neem een stabiele positie in en plaats de decoupeerzaag vlak in het gat. Houd de zaag goed vlak tegen de deur en zorg dat hij niet gaat stuiteren. Zaag niet gehaast en volg nauwkeurig de lijnen. Zaag zo recht mogelijk van boorgat naar boorgat.

Kattenluik monteren

Afwerken
Werk de binnenrand glad af met schuurpapier. Verwijder zaagsel met een stofzuiger. Plaats de voorzijde van het kattenluikje over het gat en controleer of de klep gemakkelijk kan bewegen.

Markeer de schroefgaten
a_step8Als de voorzijde van het luik recht in de deur is geplaatst, kan je de schroefgaten aftekenen in de vier hoeken.

a_step9

Boor de schroefgaten
Boor met de aangegeven diameter op elk van de vier potloodstrepen het schroefgat tot aan de andere kant van de deur. Houd hierbij de boormachine nauwkeurig horizontaal.

Kattenluik monteren

Monteer de buitenzijde
Plaats de binnenkant van het kattenluikje in positie voor de vier schroevengaten en steek de lange boutjes hierdoor. Open vervolgens de deur, neem de buitenkant van het kattenluik en plaats die over de uitstekende bouteinden. Er zijn verschillende kattenluikjes in de handel en de bevestigingmethode kan variƫren.

Kattenluik monteren

Monteer de binnenzijde
Met de moer in je ene hand en de schroevendraaier in je andere hand zet je het kattenluikje losjes vast. Herhaal dit met de andere drie schroeven. Als ze alle vier handvast zitten controleer je of het kattenluikje mooi recht zit. Draai dan pas alle schroeven goed vast.

Iemand  inhuren voor het Kattenluik monteren .

Als u ondanks bovenstaande tips twijfelt of u het kattenluikje zelf kan monteren of u heeft het juiste gereedschap niet in huis, dan is het misschien verstandig om een vriend of een timmerman in te schakelen om het luikje voor u te plaatsen, een gat maken in een bestaande deur is eenmalig en kan vaak niet meer onzichtbaar hersteld worden het moet dus de eerste keer gelijk goed gebeuren.