Kattenluik hout

Op het moment dat je op zoek ben naar een houten kattenluik kom je al snel terecht bij het merk Tomsgate, die maakt en installeert een hoogwaardig houten kattenluik voor je in muren en deuren.

Geluidloos kattenluik

Om het kattenluik zo stil mogelijk te maken word er gebruik gemaakt van een flap van rubber die aansluit op de rubberen zijprofielen en onderaan op het hout. Al het geklepper word hierdoor opgevangen en er dus niets kan klapperen. Magneten zijn In het rubber verzonken zodat ook die geen lawaai kunnen maken.
Het rubber is geen echt rubber omdat bij gebruik scheurde en veranderde va vorm. Specialisten uit de silicone industrie hebben hiervoor een product ontwikkeld dat niet meer scheurt en duurzaam is.

Tomsgates Felix Houten Kattenluik

Natuurlijke uitstraling kattenluik hout.

Er is voor hout gekozen omdat het er mooier uitziet dan plastic. Hout word veel gebruikt in woningen voor ramen en deuren. Om er voor te zorgen dat het ook lang mee gaat, word er gebruik gemaakt van rubberwood. Het is het hout van rubberbomen uit verantwoord bosbeheer. Het is duurzaam hout dat ook in vochtige omgevingen goed blijft als er een beschermingslaag aangebracht word en het wat bescherming krijgt. Veel onderhoud is er eigenlijk niet nodig.