Verschil kattenluiken

verschil kattenluiken Er zijn veel verschillende soorten kattenluiken. De meest voorkomende zijn magnetische kattenluiken, elektrische kattenluiken, mechanische kattenluiken en elektronische kattenluiken.

Kattenluik met magneet.

Magnetische kattenluiken werken met een magneet die de deur openhoudt wanneer de kat vlak bij komt. Om de net van je kat zit een bandje waaraan een halsbandmagneetje bevestigd word ( vaak een klein balletje) op het moment dat je kat zijn hoofd een stukje in het kattendeurtje steekt maakt het magneetje contact en gaat het luikje open en kan je eigen kat naar binnen of naar buiten. Ze kunnen worden gebruikt als een eenvoudige manier om katten in en uit het huis te laten.

Elektrische kattenluiken

Elektrische kattenluiken zijn hetzelfde als elektronische kattenluiken maar worden alleen anders genoemd ze werken met een kleine batterij of omvormer die het deurtje opent als de kat er dichtbij komt. De aankoop prijs ligt wat hoger dan de andere kattenluikjes, maar bieden betere beveiliging tegen ongewenste gasten en meer mogelijkheden om uw kat te eventueel te volgen.

Mechanische kattenluiken

Mechanische kattenluiken werken met mechanische onderdelen, zoals een grendel of een slot. Ze zijn vaak goedkoper, maar niet zo betrouwbaar als de elektrische of magnetische kattenluiken. Maar zeker binnen in huis zijn ze goed te gebruiken om kamers met elkaar te verbinden zonder de deur open te hoeven doen. Ook in de garage of bijkeuken voldoen deze kattenluikjes voldoende.

Elektronische kattenluiken

Elektronische kattenluiken werken met een kleine chip in de nek van de kat. Ze zorgen ervoor dat alleen de kat met de chip die van te voren geprogrammeerd is in het kattenluikje de deur kan openen. Elektronische kattenluiken zijn vaak de meest geavanceerde en daardoor ook duurder dan de andere kattenluikjes, maar ook de meest betrouwbare en met de meeste mogelijkheden zoals het besturen van het luikje op afstand met een app op je telefoon.

verschil kattenluiken

Verschil kattenluiken juiste keus maken

Om een juiste keus te maken welk kattenluik het beste is in je eigen situatie is het verstandig om je van te voren even te verdiepen in de verschillende kattenluiken.