kattenluik huurwoning

kattenluik plaatsen huurwoning

Als je een kattenluik wil plaatsen in een huurwoning moet je dat soms aanvragen de voorwaarden voor het plaatsen van een kattenluik zijn meestal dat als je verhuisd en de woning verlaat je het huis in de originele staat zoals je hem zelf gehuurd heb achterlaat met andere woorden als je een gat in een deur heb gemaakt je dat gat weer toonbaar dicht moet maken of je moet er een andere deur in zetten “overleg dus altijd even met de verhuurder”.

Inbraak via een kattendeurtje

Op het moment dat je een kattenluikje in de voor deur plaatst maak je het ook voor inbrekers makkelijker om binnen te komen. Via een aantal kattenluiken kun je makkelijk een deur open maken dat kan door met je arm of met een stuk ijzerdraad het slot te openen om naar binnen te kunnen. Zorg er dan ook altijd voor dat je de deur met een sleutel op het nachtslot zet.

kattenluik huurwoning

Kattenluik goed plaatsen

zorg er voor dat je het kattendeurtje op een plaats instaleer waardoor je niet makkelijk deur kan openen, plaats anders extra sloten of in ieder geval een slot wat van buiten niet met een ijzerdraad of iets dergelijk te openen is.

Kattenluik in houten paneel.

Wat je ook kan doen als de deur een bovenraam en een raam aan de onderkant heeft kan je eventueel het raam aan de onderkant vervangen voor een houten paneel waar je dan het kattenluikje in kan monteren, het voordeel hiervan is dat als je gaat verhuizen het raam weer terug kan plaatsen en de deur weer in de originele staat kan terugbrengen.