Kattenluik in muur

Kattenluik in muur ( bestaat uit een buiten- en binnenmuur) , plaatsen is niet zo eenvoudig, er moet een gat in de buitenmuur en ook in de binnenmuur gemaakt worden wat net zo groot is als de binnenkant van het kattenluikje, vaak moet daar iemand voor ingehuurd worden en vergeet niet als u wil verhuizen dat het gat dan eventueel dichtgemaakt moet worden.

Kattenluik in muur.

Op het moment dat er een gat in de spouwmuur is gemaakt moet de binnenkant van de muur beschermd worden met een tunnel (tussen de muren zit een loze ruimte )die bij diversen merken kattenluiken zijn er stapelbare tunnelstukken te koop waarmee je de tunnel kan bouwen, of je maakt zelf iets van een houten bekisting

kattenluik in muur

Kattenluik in muur plaatsen.

Bij een enkele muur gaat het allemaal wat eenvoudiger je maakt op maat een gat in de muur en je kan het kattenluik eenvoudig met een kleine tunnel of zonder tunnel plaatsen, Let wel op! dat als het een steunmuur is het kattenluik met extra aandacht geplaatst wordt.

Harde wind op de muur.

Wijst de muur naar het oosten dan kan er in de winter nog wel eens een harde wind op die muur staan je kan dan ook dwars op het kattenluikje een klein tunneltje van een houten bekisting maken waardoor de wind niet direct tegen het kattenluikje aan waait.