Kattenluik in balkondeur.

Als je in een bovenwoning woont met een balkon kan je je kat daar ook naar buiten laten door een kattenluik in balkondeur. Dit kan er ook voor zorgen dat je balkondeur langer meegaat, omdat het niet continue open- en dichtgaat. let er wel op dat katten echte acrobaten zijn om van een balkon af te komen dus zorg voor maatregelen daar tegen.

Kattenluik in balkondeur maken

En net als in een benedenwoning met een deur naar de tuin is het niet altijd fijn om de deur de hele dag open te laten staan, maar om nu om het half uur de balkondeur open en dicht te doen voor de kat is ook niet fijn, dus kan je net als in andere deuren een kattenluikje monteren in de balkon deur of in een houten paneel onder een raam wat misschien aanwezig is.

Monteren van het kattenluik in balkondeur

Het monteren van het kattenluik gaat op dezelfde manier als in de meeste andere deuren. Als je een kattenluik in je balkondeur wilt installeren, moet je eerst controleren of je balkondeur wel stevig genoeg is. Als je balkondeur niet stevig genoeg is, kan het kattenluik ervoor zorgen dat je balkondeur een beetje uit zijn voegen gaat. Dit is vooral een probleem als je kat een beetje dik of groot is en er een groot kattenluik geplaatst moet worden. Als je balkondeur stevig genoeg is, kan het kattenluik goed gemonteerd worden en je balkondeur kan dan makkelijk open- en dicht gaan.

kattenluik balkondeur

Net op het balkon

Wat wel verstandig is om een net over het balkon te spannen zodat je kat niet van het balkon af kan of door onstuimig gedrag naar beneden valt met alle gevolgen van dien, het vast zetten van het net kan met schroefogen zodat je het net ook weer makkelijk kan verwijderen

Kattenluik goed geïnstalleerd.

Als je kattenluik goed is geïnstalleerd, kan je kat makkelijk naar buiten en weer naar binnen gaan. Het is echter belangrijk om te controleren of het kattenluik regelmatig wordt gebruikt. Als het kattenluik niet regelmatig wordt gebruikt, kan het zijn dat het klepje niet goed werkt en dat kan de kat verhinderen dat hij naar buiten kan gaan. Dit kan erg vervelend zijn, vooral als je kat graag naar buiten gaat.